درباره ی کتاب آری به زندگی ویکتور فرانکل :
کتاب آری به زندگی، بر اساس مطالبی تشکیل شده که ویکتور فرانکل در سال 1946 حدود یک سال پس از رهاییاش از اردوگاه کار اجباری و کمی پیش از مرگ وی تنظیم شده است. در همان سال های ابتدایی سخنرانیهای او به شکل کتابی مدون توسط ناشر وینی به چاپ رسید؛ اما نسخههای آن بسیار کمیاب و به مرور زمان به فراموشی سپرده شد. تا اینکه فردی به نام بلتز، پیشنهاد تجدید چاپ آن را ارائه کرد. جالب آن که این سخرانی انگیزشی و الهامبخش، تا پیش از این نسخه به زبان انگلیسی منتشر نشده بود.
ویکتور امیل فرانکل شما را در این کتاب به شناخت و درک عمیق ارزش زندگی دعوت میکند و مکررا اظهار میدارد که حتی با وجود شرایط پیچیده و بیرحمانه زندگی باز هم نباید تسلیم شد. این مسئلهای است که توجه طیف گستردهای از مخاطبان در سراسر دنیا را به خود جلب کرده زیرا انسان امروزی نیز پس از گذشت چند دهه از آن اظهارات، همچنان نیازمند آن است، به خصوص در شرایط امروزی و وضعیت همهگیری کرونا. به بیان دیگر هر انسانی در هر دورهای نیاز به خواندن این مطالب دارد زیرا فارغ از هر گونه شرایط اجتماعی، عنصر اصلی و حیاتبخش زندگی همۀ ما، امید است.
در قسمتی از کتاب آری به زندگی می خوانیم :
اگر نتوانیم سرنوشت خود را تغییر دهیم ، دست کم می توانیم آن را بپذیریم ، با آن سازگار شوید و احتمالاً بر مشکلات درونی غلبه کنیم .
این رویکرد بخشی از مکتب به نام “درمان اگزیستانسیالیستی” است که به مسائل مهم زندگی ، مانند مقابله با رنج و مرگ می پردازد . فرانکل تصریح میکند وقتی شخص ، تعریف واضح و روشنی از هدف داشته باشد عملکرد بهتری در این زمینه خواهد داشت . درمان های وجودی ، از جمله نسخه ی ارائه شده توسط فرانکل ، بخشی خاص از جنبش روان شناختی اومانیستی است که در دهه ی 1970 شکوفا شد و در دهه های بعدی ادامه یافت .