آشنایی با معارف قرآن کتابی درباره ی زندگی دنیا و نقش آن در تربیت انسان می باشد.
کتابی مرتبط با موضوع خداشناسی و قرآن از جمله کتاب توحید مفصل در انتشارات آثار برات موجود است.
درباره ی کتاب آشنایی با معارف قرآن
مقدمه کتاب آشنایی با معارف قرآن
خداوند سبحان که خالق همه ی موجودات است. هر موجودی را با هدفی خلق کرده است. که آن هدف کمال آن موجود است. برای کمال هر موجود، اسباب و وسایل و علل آن مسیر را پیش روی آن موجود قرار داده است. زمینه رشد و تکاملش را فراهم نموده است.
انسان یکی از موجودات عالم است. که با هدف مقام قرب خدای تعالی آفریده شد. مقدمات و زمینه های کمال تا مرز خلیفگی خدا برایش فراهم شده است.
مقدمات و زمینه هایی همانند فطرت – عقل، زمینه رشد علمی، تزکیه نفس، ارسال رسل و انزال کتب و کتابی به نام قرآن که به قول حضرت امام خمینی؛ کتاب انسان سازی است.
یکی از عوامل رشد و تکامل انسان دنیا و زندگی دنیاست. که با اراده حضرت حق در اختیار انسان قرار گرفته است. تا انسان از مزایا و نعمت های آن در راه هدفش بهره گیرد.
در آیات متعدد قرآن کریم و سخن انبیاء و اولیای الهی و بزرگان به آن اشاره شده است. به یاری خدای بزرگ نویسنده در نظر دارد در کتاب آشنایی با معارف قرآن، به بررسی ویژگی های زندگی دنیا و نقش آن در تربیت انسان از دیدگاه قرآن کریم بپردازد.
بخشی از کتاب آشنایی با معارف قرآن
معنای اصطلاحی دنیا
آنچه انسان را از خدا باز می دارد، دنیاست. خواه علاقه به طبیعت باشد. خواه علاقه به فرآورده های فکری که انسان را از کمال باز می دارد. دنیا عمر این جهان است. از روزی که خداوند سيارات و ثوابت و زمین و…. را آفرید تا شروع قیامت، این مدت یکی از معانی دنیاست. دنیای نسبی یعنی مدتی که یک انسان به دنیا بیاید تا زمانی که از دنیا برود.به این مدت دنیای یک فرد می گویند.»
دنيا عبارت است از مجموعه کالاها و متاع هایی که در این جهان وجود دارد. همگی نعمت های خداوند است.«علامه مجلسی» در خصوص دنیا فرموده است:
«بدان که دنیا بر معانی مختلفی اطلاق می شود. که یکی از آن معانی زندگی دنیاست.
اگر کسی زندگی دنیا و بقاء را برای اطاعت و عبادت و کسب کمالات و تحصیل سعادت ها بخواهد، پسندیده و ممدوح و عین آخرت است. به همین جهت انبیاء و اوصیاء طول عمر و بقای در دنیا را می خواستند.»
فصل اول کتاب آشنایی با معارف قرآن: تعریف دنیا
دیدگاههای مکاتب الهی و غیرالهی از دنیا
الف ـ بعضی از مکاتب الهی و مادی دنیا را طرد کنند. به ریاضت و ترک دنیا و لذایذ آن روی آورده اند. رهبانیت و انزواطلبی و ریاضت کشیدن های سخت را مطرح می کنند. طرفداران این طرز تفکر هم در مکاتب به اصطلاح الهی مثل مسیحیت وجود دارند. و هم در غیر آنها. مثل مرتاضان هندی و برخی مکاتب شرقی و…
که نمونه هایی از آنها به قرار زیر است:
در هند صدها هزار تارک دنیا وجود دارند. تنها در انگلستان شش هزار جادوگر وجود دارد. که ابتدا با ریاضت و کارهای سخت بدنی و ترک لذایذ توانسته اند به مقام جادوگری برسند.
ب – بعضی از انسان ها در طول تاریخ به دنیا دوستی روی آوردند. دنیاپرست شدند. در لذایذ و مظاهر زندگی غرق گردیدند. انواع فساد و فحشاء را به عنوان خوشگذرانی پذیرفتند. برای زندگی و رفاه خود، جهانی را به استعمار و استثمار کشاندند. با جنگ و آتش افروزی و کشتار دیگران می خواهند دنیای خود را آباد کنند. نیازمندی های خود را برطرف سازند.
مانند مخالفین و معاندین پیامبران الهی در طول تاریخ و خلفای بنی عباس و بنی امیه در صدر اسلام و سران دولت های غربی.
ج- گروه دیگر از مکاتب و انسان هایی که بر اساس فطرت توحیدی خود به دنبال سعادت هستند. ولی در انتخاب مقصد دچار اشتباه می شوند. یا اعمالشان مطابق برهان عقلی و دلیل نقلی نیست. در نتیجه به مقصد و خواسته ی خود نمی رسند. چنین می پندارند که دنیا و زندگی دنیا پوچ است و سرابی پیش نیست.
فهرست کتاب
مقدمه کتاب آشنایی با معارف قرآن
- فصل اول تعریف دنیا
- معنای لغوی دنیا
- مفهوم اصلاحی دنیا
- دیدگاه های مکاتب الهی و غیر الهی از دنیا
- دنیا از منظر قرآن کریم
- فصل دوم ویژگی مثبت دنیا
- دنیا و هدایت عامه
- دنیا و آفرینش انسان
- ارتباط بین اعمال انسان و نظام عالم
- حکمت حب دنیا در دل انسان
- دنیا، نعمت خداوند
- رحمت و فضل خداوند
- محبوبیت زندگی دنیا نزد خداوند
- نیکویی زندگی دنیا
- و…
ادامه دارد…
کتاب های نشر آثار برات با تخفیف ویژه در اختیار شما قرار دارند. رضایت شما افتخار انتشارات آثار برات است. می توانید کتاب آشنایی با معارف قرآن را نیز با تخفیف ویژه خریداری کنید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.