کتاب جنس ضعیف نوشته ی اوریانا فالاچی ترجمه ی شبنم سلطان پور 232 صفحه به چاپ رسیده است.
درباره ی کتاب جنس ضعیف
داستانِ نوشتن اين كتاب از تابستاني شروع ميشود كه مدير روزنامهاي كه فالاچي در آن مشغول به كار بود، از او ميپرسد: «حاضري يك سفر به دور دنيا بروي و از چند كشور شرقي دربارهي وضعيت زنانشان گزارش تهيه كني؟» او كه آمادهي سفر به مكانهاي دور و پرحاشيه بود، موافقت خود را اعلام نمود و در زمستان همان سال سفر دور دنياياش را از پاكستان شروع كرد.
داستان کتاب جنس ضعیف
فالاچي از پاكستان به هند، اندونزی، هنگکنگ، ژاپن و هاوایی ميرود و درنهايت به امريكا ميرسد و در تمام اين كشورها دنبال جواب اين سوال بود كه اين زنان در اين كشورها چه جايگاه و نقشي دارند؟ برخلاف تصوري كه ممكن است نام اين كتاب در ذهن مخاطب ايجاد ميكند، كتاب جنس ضعيف ارتباطي با بيانيههاي فمنیسم ندارد و فقط وضعيت گروهي از زنان جهان را كه بهعنوان جنس دوم در جامعهي خود شناخته ميشوند، بررسي ميكند.
فالاچي در اين كتاب علاوه بر زیر ذرهبین گذاشتن زندگی زنان در این کشورها، به رنجهاي زنان، باورهای غلط و سنتهای پوسیده و تنیده شده در این جوامع هم توجه كرده است. نكتهي جالب اين كتاب اين است كه اين مشاهدات فالاچي فقط منوط به كشورهاي توسعهنيافته نيست و در كشورهايي مانند ژاپن و امريكا هم سنتها و باورهاي آزاردهندهي بسياري براي زنان وجود دارد.
در قسمتی از کتاب جنس ضعیف می خوانیم :
من هم طرفدار این عقیده بودم. عاقلترین زنی که به عمرم ملاقات کرده بودم، راجکاماری آمریت کار، همین جمله را در کنار تپهای در دهلی به من گفت: «عزیزم زنها در سراسر جهان شبیه به هم هستند، آنها میتوانند به هر نژاد، آب و هوا و یا هر مذهبی تعلق داشته باشند ولی طبیعت انسان در همه جا شبیه به هم است.» پس حق با چه کسی بود؟ از یک گوشه دنیا تا گوشه دیگرش زنها به شکل نادرستی زندگی میکنند و من نمیدانستم که برای آن عروس کوچک در کراچی بیشتر غصه بخورم یا آن دخترک سرباز در آنکارا. نمیدانستم از پیرزنهای چینی که پاهای خود را به هم میبستند بیشتر بترسم یا از این زن آمریکایی که تلاش میکند یک مرد ایتالیایی خسته و خوابالو را سرگرم کند.
این کتاب را همراه با تخفیف ویژه آن خریداری کنید.