دانشنامه مصور مومیایی
درباره ی کتاب :
کتاب دانشنامه مصور (مومیایی) نوشتهی جیمز پاتنم میباشد که راحله حجی زواره آن را به فارسی ترجمه کرده است. این کتاب توسط انتشارات سایان چاپ و در 72 صفحه به بازار عرضه شده است.آخرین چاپ آن مربوط به سال 1396 بوده و میتوان به لحاظ موضوعبندی آن را در بخش کتابهای مرجع قرار داد.
دانشنامه مصور مومیایی:
مومیایی ها اجساد حفظ شده انسانها یا حیوانات هستند. واژه ی مومیایی نخستین بار برای توصیف اجساد باندپیچی شده ی مصریان باستان به کار رفت.اما به هر جسدی که هنوز پوست بر آن باشد مومیایی می گویند.
اگر انسان ها در شرایط مناسبی بمیرند یا به خاک سپرده شوند ، ممکن است به طور اتفاقی مومیایی شده و سالم بمانند. این اتفاق می تواند در مکان های مرطوب و باتلاقی یا در سرما و یخبندان کوهستان ها یا مناطق قطبی رخ دهد.
اما در بیشتر موارد ، بدن انسان ها در اثر خشک شدن حفظ می شود. بسیاری از فرهنگ ها به فرایندی شیمیایی ، به نام تدهین یا حنوط کردن دست یافته اندتا بتوانندبه طور مصنوعیی بدن را حفظ کنند.
مصریان باستان به خاطر مهارت های مومیایی کردن و آداب و رسوم مفصل کفن و دفن معروف هستند. اما مردم در همه جای دنیا مردگان خود را مومیایی کرده اند.
هر کجا مومیایی کردن انجام می شود ، معمولا دلایل مذهبی دارد.بسیاری از فرهنگ ها به نوعی زندگی پس از مرگ اعتقاد دارند . آن ها امیدوارند با حفظ بدن مرده ها به شکلی که قابل تشخیص باشند ، آن ها را برای زندگی بهتر در آینده آماده کنند.
مومیایی های مصری را با لایه ای از رزین سیاه می پوشاندند. اعراب که در قرن هفتم پس از میلاد مصر را تصرف کردند با این تصور که این ماده قیر است ، آن را مومیا نامیدند که در عربی به معنای قیر است.
دانشنامه مصور مومیایی را به همراه تخفیف ویژه ی آن خریداری کنید.