درباره ی مشخصات کلیات سعدی چرم :
کلیات سعدی قابدار جلد چرمی در قطع وزیری است .
این کلیات سعدی براساس نسخه تصحیح شده محمدعلی فروغی است.
جلد و قاب این کتاب از چرم مصنوعی است و کتاب به صورت کشویی داخل قاب قرار میگیرد .
کاغذ استفاده شده در چاپ این کتاب کاغذ تحریر است و تعداد آن ۹۸0 صفحه است .
درباره ی کلیات سعدی :
نظر بسیاری از مورخان، سعدینامه یا بوستان جز اولین آثار سعدی محسوب میشود که سرودن آن در سال ۶۵۵ هجری قمری به پایان رسید و بلافاصله پس از آن نگارش گلستان آغاز شد و در طی چند ماه به پایان رسید. بهواقع سعدی پیش از انتشار بوستان و گلستان شاعر نامآشنایی نبود و هنوز هیچ دلیلی وجود ندارد که نشان دهد پیش از این بازه زمانی، وی شعر یا غزلی سروده باشد. بعد از گلستان سعدی بود که سعدی به سرودن غزلیات بینظیر خود پرداخت. در این میان قصاید، رباعیات، ترجیعبند، قطعات و ملمعات نیز از او منتشر شد. معمولا در بیشتر چاپهای کلیات سعدی یا همان دیوان سعدی، آثار سعدی به ترتیب زیر آورده شدهاند:
• رسائل منثور. این نوشتهها و رسائل منثور بهصورت رساله اوّل، مجالس پنجگانه، رساله دوم، رساله سوم، رساله چهارم، رساله پنجم و رساله ششم دستهبندی میشوند.
• گلستان سعدی. بهواقع گلستان سعدی شاهکار منثور سعدی است و در آن سعدی توانسته در قالب بیان حکایتهای مختلف به آموزههای مختلفی از مسائل اجتماعی و اخلاقی اشاره کند. از نظر کارشناسان، این اثر ناب علاوه بر اینکه عصاره تفکرات و تأملات عرفانی، اجتماعی و تربیتی سعدی است، نشانگر اخلاق، روش و مسلک گذشته ایرانیان نیز است. این اثر در هشت باب نگارش شده که دارای عناوین در سیرت پادشاهان، در اخلاق درویشان، در فضیلت قناعت، در فوائد خاموشی، در عشق و جوانی، در ضعف و پیری، در تاثیر تربیت و در آداب صحبت هستند.
• بوستان سعدی. با وجود اینکه بوستان سعدی بهصورت شعر نوشته شده است، اما از نظر بیان پند و اندرزها و آرزوهای سعدی بیشتر از گلستان خودنمایی میکند. بوستان سعدی دنیای واقعیتها، عدالت، انصاف، حقگویی و حقشنوی است و آرمانشهر سعدی بهخوبی در آن مشخص است. اگر بهدنبال شنیدن صدای بشردوستانه در دنیای ناعادلانه کنونی هستید، پیشنهاد میکنیم بهسراغ سرودههای کتاب بوستان سعدی بروید که در ده باب، در قالب ادبی مثنوی و با عناوین در عدل و تدبیر و رای، در احسان، در عشق و مستی و شور، در تواضع، در رضا، در قناعت، در عالم تربیت، در شکر بر عافیت، در توبه و راه صواب و در مناجات و ختم کتاب سروده شدهاند.
• قصاید فارسی و عربی، مراثی و ملمعات سعدی نیز بخش دیگری از کلیات سعدی هستند که پس بوستان به چشم میخورند.
• مثلثات. در کلیات سعدی ۵۴ بیت وجود دارد که تعدادی از ابیات آن به فارسی، تعدادی به عربی و تعدادی به گویش قدیم شیراز هستند. در واقع مقصود از مثلثات همین سه زبانه بودن آنها است.
• ترجیعات. ترکیبی از اشعار ترجیعبند سعدی در این بخش دیده میشود.
• غزلیات. سعدی بسیاری از دیدگاههای خود بهخصوص در مورد عشق، مستی و محبت را در قالب غزل بیان کرده است. بهواقع عشق سعدی از هوا و هوس نیست و سرشار از اخلاق و تقواست.
• در نهایت آنچه که در کلیات سعدی دیده میشود، چیزی جز قطعات (اشعاری در قالب ادبی قطعه)، رباعیات (اشعاری در قالب ادبی رباعی) و مفردات نیست.