تخفیف!

کهن الگوهای سینمای ایران

درباره ی سینمای کهن ایران

۲۰.۰۰۰ تومان

شناسه محصول: 9786003768369 دسته:

جزئیات کتاب

وزن 149 گرم
ناشر

نگاه

نویسنده

مترجم

سایز کتاب

نوع جلد

شومیز

تعداد صفحات

نوبت چاپ

چاپ اول

کتاب کهن الگوهای سینمای ایران نوشته ی بهزاد عشقی

کهن الگوهای سینمای ایران می گوید:تاریخ سینمای ایران به تعبیری تاریخ تیپ های تکرار شونده ای است که در فیلم های مختلف تکثیر می شوند و معمولا متأثر از تحولات اجتماعی تغییر چهره می دهند و در مواردی نیز از قطب مثبت داستان به قطب منفی می کوچند.

از دید یونگ،کهن الگو ها تمایل کلی ذهن برای تولید اندیشه های مشابه و یکسان است،گنجینه ای از سنت های دیرینه است که در ناخودآگاه جمعی هر ملتی جمع می شود و در قالب تصاویر و انگاره ها و چهره های مثالی به جلوه در می آید.کهن الگوها قدرت و مانایی بسیاری دارند و سرشار از معانی متنوع اند و بر کنش های جمعی افراد تاثیر می گذارند.

این الگو ها گاهی در اشکال نقاشی و معماری و صنایع دستی،گاهی در شکل ریاضی و هندسی، گاهی هم در قالب چهره هایی همچون، پیر دانا، سایه، مادر، مکار و… پدیدار می شوند.چهره هایی که ریشه در باور های دیرینه ی اقوام دارند و قرون و اعصار را در می نوردند و با زمان کنونی وارد مکالمه می شوند و تا حدود زیادی بر باور های امروزی تاثیر می گذارند.

به این اعتبار از گذشته گریزی نیست، و چه بخواهیم و چه نخواهیم، از الگوهای کهن میراث می بریم و آن را در شکل های جدیدتر باز تولید می کنیم. با این مقدمه به سراغ تیپ های تکرار شونده در سینمای ایران می رویم و این داستان را با تیپ قهرمان آغاز می کنیم.

 

بخشی از کتاب کهن الگوهای سینمای ایران

نخستین ستاره در این دوران، جمشید هاشم پور بود که اواخر دهه ی شصت و اوایل دهه ی هفتاد به محبوب ترین ستاره قهرمان سینمای ایران بدل شد. هاشم پور نخست جمشید آریا بود و در سینمای قبل از انقلاب معمولا ایفاگر نقش های فرعی یا منفی بود.آن گاه با سر تراشیده به یک منفی کار تمام عیار بدل شد و در سال های نخست بعد از انقلاب، با بازی در فیلم هایی چون خط قرمز، فرمان، نقطه ضعف، بالاش و…به کار خود ادامه داد.
آریا با قد بلند و اندام ورزیده و سر طاس و با نوعی جاذبه ی حضور، در متن سینمای بی ستاره ی آن دوران بسیار بیشتر از بازیگران نقش های اصلی، توجه تماشاگران را جلب می کرد. برای نمونه در فیلم نقطه ضعف، نقش قهرمان اصلی و انقلابی را بازیگری بازی می کرد که از نظر فیزیکی و نوع بازی، هیچ جذابیتی نداشت یا در فیلم بالاش،اسماعیل محرابی که بازیگر مناسبی برای نقش اشخاص معمولی و میان مایه است، قهرمان انقلابی فیلم بود و…
کتاب کهن الگوهای سینمای ایران را به همراه تخفیف ویژه آن از ما خریداری کنید.

 

0/5 (0 نظر)