درباره ی کتاب دایره المعارف مصور تاریخ تمدن :
دایره المعارف مصور تاریخ تمدن (تاریخ جهان به روایت 1000 عتیقه) اثری است از گروه مولفین انتشارات دورلینگ کیندرزلی که با ترجمه داریوش دل آرا از سوی انتشارات سایان به چاپ رسیده است.
اثر حاضر حاصل گردآوری مجموعه ای از اشیای تاریخی گرانبها که به دوره هایی خاص از زندگی بشر با تاثیری ویژه و بالا بر پیشرفت تاریخ انسان و شکل گیری تمدن تعلق دارند، است. اشیایی که ما را به سفری خیره کننده و شگفت آور در دل تاریخ می برند و سرگذشت بشر را روایت می کند.
اصولا یکی از راه های مهم و قابل استناد که می توان از آن برای آگاهی از آداب و رسوم، اعتقادات، هنر و فرهنگ، سبک زندگی، روش های داد و ستد و مناسبات زندگی یک جامعه استفاده کرد بررسی اشیای به جای مانده از آن جامعه است، کاری که دایره المعارف پیش رو به آن روی آورده و با تکیه بر آن گریزی به دل تاریخ زده است.
بخشی از کتاب دایره المعارف مصور تاریخ تمدن :
سنت به کارگیری ظروف خاص برای ریختن و نوشیدن شراب، همانند بسیاری از ویژگی های تمدن شانگ، از تمدن های پیشین آغاز شد. رهبران دوره نوسنگی، به منظور آن که وجهه ای باشکوه و اشرافی به جشن های آیینی خود بدهند، شراب ها را در ظروف سفالی گران بها سرو می کردند. تا دوران سلسله های شانگ و ژو، چنین آیین هایی به سنتی مرسوم و ریشه دار مبدل شده بودند، با این تفاوت که اینک این ظروف را از برنز با طرح و نقش های ظریف تر و پیچیده تر می ساختند.
غذا و نوشیدنی
در ضیافت های تشریفاتی، چند سرویس از ظروف آیینی مورد استفاده قرار می گرفت. در این ضیافت ها، غذا و نوشیدنی به منظور تکریم، بزرگداشت، زنده نگه داشتن نام و حتی فرونشاندن خشم ارواح نیاکان در گذشته عرضه می شد؛ کسانی که می توانستند بر سرنوشت نیک و بد نوادگان تاثیر بگذارند.
نحوه ی چیدمان سرویس های ظروف در مراسم های آیینی دودمان شانگ، تکلف و رسمیت پیچیده ی چنین مراسم هایی را بازتاب می دهد و حاکی از آن است که هر ظرف با مقصود خاصی به کار می رفته است. دودمان ژو استفاده از برخی ظروف مورد استفاده ی خاندان شانگ را کنار گذاشت و در عوض، ظروف جدید فراوانی را به کار گرفت.
اینک شأن و مرتبت اجتماعی، در ساخت ظروف تشریفاتی و آیینی منحصر به فرد بازتاب می یافت. بسیاری از ظروف آیینی برنزی، یک تقدیم نامه داشتند. این تقدیم نامه ها عبارت بودند از نام شخص اهدا کننده، نام نیا یا جدی که ظرف به او تقدیم شده بود. به همراه عبارتی با این مضمون که امید است این ظرف، در تالار مراسم های قبیله قرار گیرد تا به عنوان گنجینه ای برای نوادگان و نسل های آینده بشر به یادگار بماند.
تکنولوژی دودمان شانگ
دودمان شانگ برای ساخت این ظروف آیینی برنزی، فناوری پیشرفته ی ریخته گری و ساخت قالب های سفالی را ابداع کرد. قالب های سفالی را به قسمت های مختلف می بریدند و با حکاکی جزییات ظریفی را درون آن ها می افزودند. در هنگام ریخته گری، این طرح و نقش ها به صورت برجسته روی ظروف ظاهر می شد. قالب و بخش مرکزی را با افزودن جدا کننده های کوچک فلزی از هم جدا نگه می داشتند. این جداکننده ها در هنگام ریخته گری به فلزی مذاب تبدیل می شدند و ظرف را شکل می دادند.
کتاب دایره المعارف مصور تاریخ تمدن را به همراه تخفیف ویژه ی ان خریداری کنید.